Pátý český Digital Learning Day – 17. 2. 2016

Rok se s rokem sešel a my se opět vrháme do české verze Digital Learning Day (naposledy jsem o DLD psala v blogu v roce 2013: Druhý český Digital Learning Day – 6.3.2013).

Jak se již 5 let zapojujeme „počesku“?
Jaký bude ten letošní ročník?

DLD je mezinárodní akce, ale my ji pojímáme po svém

Obecně je cílem propagovat příklady dobré praxe, vývoj moderních technologií ve výuce a rozvoj ICT gramotnosti učitelů. Oficiální akce probíhá pod patronací Alliance for Excellent Education se sídlem ve Washingtonu. Oficiální web: http://www.digitallearningday.org/.

Naše česká, resp. česko-slovenská akce je zaměřena na příklady dobré praxe, ale také rozvoj prezentačních dovedností žáků. Pod vedením učitele žáci nejen pracují s moderními technologiemi, ale současně pak prezentují formou online konference své výstupy. V tom je jedinečnost naší akce.

Informujeme, komunikujeme

Základní informace vkládáme na web GEG Učte s námi, kde máme pro DLD samostanou sekci. Zde také najdete celou naši historii zapojení se naší komunity (témata, záznamy online vysílání, odkazy na výstupy jednotlivých zapojených škol apod.).

V komunitě GEG Učte s námi na sociální síti Google Plus informujeme v sekci DLD. Kterýkoli člen komunity může tedy komentovat výzvy či klást dotazy. V dostatečném předstihu také avizujeme porady ve formě Hangoutů, kterých je vhodné se zúčastnit, pokud se jako učitel se svou třídou zapojíte. Aktuálně už jedna porada proběhla a další máme naplánovanou (znamená to, že již považujeme počet účastníků za uzavřený).

Základní údaje  o 5. českém DLD

Akce proběhne 17. února 2016 v čase 8:45–10:00. Do té doby mají učitelé a třídy čas připravit si výstupy k tématu pět, které pak konkrétní žáci odprezentují. Vysílání proběhne prostřednictvím Hangoutu On Air  a následně pak bude uložen jeho záznam na YouTube (GEG ČR má svůj kanál na YouTube).

Zatím to vypadá, že se zúčastní 7 učitelů s více než 11 třídami. Na co se můžeme těšit:     

  • Dílny čtení s tabletem
  • Myslíme, tvoříme, sdílíme – 5 knih o o té revoluci ve Frankraichu
  • Pět tříd, pět smyslů
  • Pět virtuálních setkání žáků partnerských škol
  • Regionální historie pomocí srovnávacích fotografií

Zaujala vás naše akce? Chcete podpořit naše prezentátory a ukázat svým žákům/kolegům, co byste mohli v budoucnu také společně zorganizovat?

Připojte se 17. února 2016 v čase 8:45–10:00 na sociální síť Google Plus (nebo na YouTube) a zhlédněte naše online vysílání. Okomentujte naše snažení přímo během akce.

Pusťte si (s kolegy, třídami) náš záznam a napište nám, co bychom mohli příště vylepšit.

Sledovat nás můžete i z této stránky: